FAQ

Hoe oud moet je zijn als je wilt deelnemen aan Kivada Gendringen?

Wij accepteren kinderen van 6 tot 14 jaar. De vrijwilligers zullen ten alle tijden de kinderen helpen waar nodig en zullen altijd een oogje in het zeil houden. Wij als team zullen de veiligheid van de kinderen waarborgen en we kijken er op toe dat de kinderen leuk met elkaar omgaan. Ben je ouder dan 14 jaar en je wilt alsnog meedoen? Vermeld dit aan de kassa, de vrijwilligers bij de kassa zullen beoordelen of je kunt meedoen.

Wat heb je nodig voor de bouwdagen?

Voor de bouwdagen moet je denken aan:
– Hamer
– Zaag
– Zonnebrandcrème
– Middageten
– eventueel zwemkleding voor zwemmen / spelen met water
Omdat we met een enorm grote groep kinderen te maken hebben kunnen we er niet voor zorgen dat ieder kind zijn of haar eigendommen weer (heel) mee kunnen nemen. Hierbij moeten de kinderen en ouders zelf alert zijn dat alle toebehoren weer veilig thuis komen.
Kivada Gendringen is zelf in het bezit van een grote hoeveelheid spijkers, maar het zelf meenemen van spijkers is toegestaan. Dinsdag middag krijgen de kinderen patat en hoeven geen middageten mee te nemen. De Kivada zorgt zelf voor ranja, er is genoeg drinken maar het zelf meenemen van drinken is geen probleem.

Wat kost Kivada Gendringen?

Per dag kost het €2,50 om deel te nemen aan de Kivada activiteiten. Dinsdag avond is er een avond spel dat apart weer €2,50 kost om eraan deel te nemen. Op donderdagavond kan iedereen geheel gratis naar de Kivada komen om naar het grote Kivada vuur te komen kijken en om te spelen in het schuim & water. Er zullen op donderdagavond ook een brede keuze aan versnaperingen zijn voor jong & oud. Deze hapjes en drankjes zijn te koop voor een kleine vergoeding.

Mag ik als ouder / verzorger mijn kind helpen bij het bouwen van hutten?

Helaas, na een korte inloop is het tijd dat de ouders / verzorgers weer naar huis gaan. Langs komen om even te kijken is geen probleem, maar te veel werk uit handen nemen van kinderen is niet de bedoeling. De zelfstandigheid van de kinderen is belangrijk, zelfstandigheid bereik je niet door het werk van uw kind uit handen te nemen. Wij hebben veel vrijwilligers om de kinderen te helpen en doen dit met alle liefde en passie. Ieder kind zal geholpen en gehoord worden waar en wanneer nodig. We zorgen er altijd voor dat ieder kind een fatsoenlijke hut heeft. Wilt u meehelpen? Dat kan! Bij contact is het mogelijk om de organisatie te bellen of mailen om te melden dat u vrijwilliger wilt worden.

Wanneer mag ik als ouder / verzorger een hut komen bekijken?

Wanneer de kinderen aan het bouwen zijn, mogen de ouders komen kijken wanneer ze willen. Het is dus ook helemaal geen probleem om tussendoor even uw kind wat te brengen, zoals droge kleding. Voor 10:00 of na 16:00 zijn de kinderen niet meer aan het bouwen maar is het wel toegestaan om te komen kijken. Om te mogen kijken voor of na bouwtijd, moet u eerst even bij de vrijwilligers melden dat u er bent. Zo weten wij precies wie er op het terrein is, dit is noodzakelijk i.v.m. noodgevallen. Wij willen geen gewonden in onze onwetendheid. Voor 09:00 of na 19:00 ontvangen wij liever geen bezoekers. De vrijwilligers zijn dan nog vaak druk bezig met voorbereidingen voor de volgende dag.

Is het erg als mijn kind er een paar dagen niet is?

Dit is helemaal geen probleem. Als je als kind meedoet aan de Kivada, hoef je niet perse de hele week als je niet kan. Natuurlijk hebben we heel graag ieder kind de hele week lang op de Kivada. Helaas kan niet iedereen elke dag meedoen, het is dan ook niet erg om iets later mee te doen of eerder te stoppen. Doet uw kind later pas mee met het bouwen, vermeld dit bij de vrijwilligers zodat we uw kind een plekje kunnen geven.

Waar staan alle tijden van de Kivada?

De tijden kunt u vinden in het Kivada boekje dat in Gendringen is rondgebracht. Heeft u geen boekje? U kunt op deze site bij elk programma de tijden vinden samen met de info over die dag. Er is zelfs een geweldig handig programma overzicht met alle specifieke tijden. Wilt u heel gemakkelijk alle tijden zien? Kijk hieronder naar de tijdsschema:

Data Van Tot
Zondag avond 19:00 20:30
Maandag 10:00 16:00
Dinsdag 10:00 16:00
Dinsdag avond 19:30 00:00
Woensdag ochtend Overnachting 08:00
Woensdag middag 14:00 16:00
Donderdag 10:00 14:00
Donderdag avond 19:00 21:00
Vrijdag 10:00 13:00

Wat moet mijn kind meenemen als hij/zij wilt overnachten?

De volgende spullen zijn nodig voor het overnachten:
– Slaapmat
– Slaapzak / deken
– Kussen
– Toilettas
– Slaapkleding
Uw kind neemt de spullen mee die hij of zij anders ook zou meenemen. Maar om überhaupt te kunnen / mogen slapen, heeft uw kind een hut nodig dat waterdicht is. Geef uw kind zeil mee om de hut waterdicht te maken. De Kivada heeft geen zeil en kan het ook niet na gebruik in ontvangst nemen. Het zeil moet door het kind ook weer worden meegenomen.
Voor het overnachten nemen kinderen ook vaak snoep en drinken mee. Het is toegestaan als dit in kleine mate wordt meegenomen naar het terrein. Aan energiedrank of cola, mogen de kinderen maar 1 of 2 blikjes van normaal formaat meenemen. Echter raden wij dit af omdat energiedrank en cola nadelige gezondheidseffecten veroorzaken. Als er te veel snoep of drank wordt gevonden in de hutten, zal dit worden ingenomen en na afloop aan een ouder / verzorger worden meegegeven.